Structuur op de begane grond
- interieur -

Beuk ingepakt in hout

De uitdaging om de beperkte ruimtelijkheid van een woonkamer te overwinnen, werd op een innovatieve manier aangepakt door de middenbeuk 'in te pakken' in hout. 

Het betrof een jaren '50 rijtjeswoning (voorheen 2 appartementen) met een dubbele beuk, die aan de achterzijde een breedte had gekregen door een doorbraak maar tegelijkertijd kampte met een smalle woonkamer. Door de muren van de middenbeuk te bekleden met houten panelen, verandert de ervaring van de ruimte volledig. In plaats van tegen harde, gestucte muren aan te kijken, creëert de 'ingepakte' muur de illusie van een kastenwand. Dit slimme ontwerp wekt de schijn van meer ruimte dan er feitelijk is. De houten bekleding voegt een element van diepte en warmte toe, waardoor de smalle woonkamer een uitnodigender en ruimtelijker gevoel krijgt. De houtkleur geeft het binnenvallende daglicht een warme goudgele gloed.

De keuze voor hout als materiaal om de beuk 'in te pakken' is ook een duurzame. Hout is een hernieuwbare bron die, mits verantwoord verkregen, een milieuvriendelijke optie biedt voor interieurprojecten. Bovendien kan hout bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in huis door vocht te reguleren, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Het 'inpakken' van de dragende muur in hout is niet alleen een slimme designkeuze, maar ook een statement dat de mogelijkheden van materiaalgebruik en ruimtelijke perceptie verkent.

Locatie                                       Rotterdam

Fotograaf                                   Prophotos

Discipline                             Ontwerp en Uitvoering